mandag 20. juni 2011

Admiral

Admiral er en vakker sommerfugl som holdt til ved syrinbuskene for noen uker siden. Den kan jo sees hele sommeren, og er spesielt glad i ripsbuskene på høsten har jeg inntrykk av.

torsdag 16. juni 2011

Engsmelle

Nedi "villhagan" står blomsterenga nå i full flor. Det er bare å velge og vrake i sokkemønstre, hvis bare tiden hadde strukket til. Her er noen lyse sokker med engsmellemotiv og heklekant aller øverst.

tirsdag 14. juni 2011

Prestekrager

På disse prestekrage-sokkene har jeg tatt utgangspunkt i et lokalt mønster som blir brukt i det som kalles Marivotten.

















Den som har lyst til å ta en titt på den orginale Marivotten og en annen lokal vott med spesielt mønster, Torpevotten kan klikke på linken under. (Marivotten til venstre og Torpevotten til høyre)
Bilde av Marivott fra min mors vottesamling på Trådsnella

søndag 12. juni 2011

Syre

Syre er egentlig en vakker plante, som man ikke legger så lett merke til. Den har fine rød/rosa og grønne sjatteringer, Disse sokkene har jeg strikket på en litt uvanlig måte. Vrangborden har jeg strikket fram og tilbake på høykant og sydd sammen. Deretter har jeg plukket opp masker nederst og fortsatt på vanlig måte med hæl og fot.

lørdag 11. juni 2011

Tysbast

Tysbast er jo egentlig en blomst jeg forbinder med våren. Denne giftige blomsten har vel ratt blomstret av nå, selv om den bruker å stå ganske lenge i blomst. Her kommer i allefall et bilde av sokker og blomst.

torsdag 9. juni 2011

Duftbrunpigg

Snipemor lurer på hvor mange forskjellige sokker jeg har strikket, og nå har jeg vel ca 150 sokkepar inspirert av naturen ol. Så det skal ikke mangle på innlegg  på ei god stund framover..

Duftbrunpigg er en spennende piggsopp som gir en blå/grønn farge ved plantefarging. Den dufter nesten litt kanelaktig og har blekkgrå stilk nede ved rota. Her har jeg strikket et par sokker av selvfarget garn. Nederst på sokken er strikket med garn farget med duftbrunpigg.


onsdag 8. juni 2011

Natt og Dag.

Først en liten kommentar til garnvalg:
Når jeg skal velge garn til sokkene mine, er jeg ikke så nøye på om det er samme garntype i ett og samme sokkepar. Garnet bør være slitesterkt slik at sokkene holder en stund. Benytter gjerne Heilo og Peer Gynt, men masse annet også. Det viktigste er egentlig at fargene stemmer med motivet eller at det blir gode fargenyanser på sokkene.

Jeg farger litt garn selv også, men som regel benytter jeg ferdigfarget garn i sokkene mine. Garnet man farger selv blir som regel litt mattere enn det man kjøper ferdigfarget. Jeg skal legge ut noen bilder av sokker jeg har strikket av selvfarget garn litt seinere. Men først får jeg nesten legge ut bilder at noen Natt og Dag-sokker som jeg har lovet å legge ut til enkelte oppfordere.

mandag 6. juni 2011

Bjørkeblad

Bjørka står så grønn og fin nå, og hvis man bruker bjørkeblad til å farge garn med får man en gul og fin farge.

lørdag 4. juni 2011

Perlemorvinge 2

Det er deilig sommervær på Østlandet nå, så da er det om å gjøre å være mest mulig ute å ha fotoapparatet lett tilgjengelig i tilfelle det dukker opp nye mulige motiver til nye sokkemønstre. :-)

Det er ganske vanlig at sommerfugler har forskjellig fargeprakt på over- og undersiden av vingene sine. Som dere skjønner har perlemorvingene gul/oransje farge på oversiden av vingene, men med det samme artige mønsteret. De er jo absolutt flottest på undersiden da.

torsdag 2. juni 2011

Perlemorvinge 1

Endelig er sommeren her, og kveldene er lyse og fine. Og hva er vel mer sommer enn sommerfugler. Jeg har skikkelig dilla på sommerfugler og har lært masse om dem siden jeg begynte å strikke sokker med sommerfuglmønster. Denne heter Perlemorvinge og har nydelig mønster på undersiden av vingene. På oversiden ser den litt annerledes ut og det skal jeg vise dere i neste innlegg..