lørdag 27. oktober 2012

Krommesuppe og julegavestrikk

Krommesuppe smaker godt på en kald høstdag og kvelden skal benyttes til å feste tråder på noen sokker jeg har tenkt å gi bort i julegaver. Oppskrift på suppa og mønsterrapporten som er benyttet på sokkene finner du lenger ned på siden. I dag er oppskriftsheftet mitt lagt ut for salg på Marie Madslien på Dokka. Der fikk jeg hilse på Arne fra "Arne og Carlos". Han kikket på sokkene mine og skrøt av at de var fine. Det var hyggelig å høre! :-)

 
 
 
Mønsterrapport til sokkene. Rosa ruter angir her bunnfargen. Man kan også justere lengden på sokkene ved å bruke bare en omgang med bunnfargen mellom de svart/hvite og grå/rosa omgangene. Hælen strikkes ensfarget og jeg har benyttet rund tåfelling.
Oppskrift på krommesuppe:
 
Røre til krommer:
1 egg
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
2,5 dl H-melk
hvetemel
 
Pisk egget lett og ha i salt og kardemomme. Hell i melken og ha i så mye mel at røra blir så fast at man kan forme små boller av den med ei spiseskje. Røra må ikke være rennende. La røra svelle i en halvtimes tid.
 
Kok opp 1 l H-melk og ha i en liten ts salt. Når melken koker former man små boller av krommerøra med ei spiseskje og har i den kokende melken. La det hele koke i 10 minutter. Rør av og til. Serveres varm med sukker og kanel.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar