Ellers har jeg prøvd meg på "Sarah suksess"-kaker, en blanding mellom Sarah Bernhard- og suksessterte. De ble farlig gode.
Oppskrift Sarah suksess-kaker:
Bunn:
200 g malte mandler (kan skoldes først hvis man vil ha de riktig fine)
200 g melis
ca 3 eggehviter
Bruk ei teskje og lag ca 25 små runde kaker på ei stekeplate med bakepapir.Trykk de litt flate. Stekes ved 175 grader i ca 15 minutter. Avkjøles.
Fyll:
5-6 eggeplommer
125 gr sukker
1 dl fløyte
Kokes opp under svak varme til det tykner. Rør hele tiden. Avkjøles. Ha i
125 g mykt meierismør og
2 ts vanlijesukker.
Rør godt. og settes kaldt til det er nærmest stivt.
Fyllet smøres på den flate siden av mandelbunnene, (dvs den som har vært ned mot stekeplata).
Sjokoladetrekk:
200 g lys kokesjokolade
3 ts matolje (soja eller raps)
Smeltes i vannbad.
Dypp kakene med fyll raskt nede i sjokoladen. Avkjøles.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar