tirsdag 12. mars 2013

Ekte "Kari-boller"


Jeg har alltid vært glad i å bake. Det ligger vel i genene siden min bestefar, oldefar, tippoldefar osv på far-siden alle sammen var bakere. I gjennom årene så blir det til at man får sine egne spesialiteter og herved vises framgangsmåten for ekte  "Kari-boller" som mine slektninger kaller det. Det  snakkes her om hveteboller med mandelfyll med vaniljekrem på toppen.
Egentlig er det ingen store hemmeligheter, man bruker en søt hvetedeig som er god å arbeide med. Det vil si at den ikke er for klissete, eller for hard.

Lag passe store bolle-emner og klem den litt flat og rund 
og legg ca en ts med makronfyll midt på.
Brett sammen til en halvmåne


Klem sammen langs kantene slik
at det blir tett.
Brett sammen på tvers igjen slik at
det blir en rund bolle.
Det er viktig å få klemt sammen deigen rundt mandelfyllet, slik at ikke fyllet tyter ut under steiking.
Sett bollene på et brett til heving. Før steiking klem bollene flate og lag en fordypning i midten.



 Pensle bollene med melk og fyll fordypningene med ca en ts med vaniljekrem. Stek bollene..Mmm smaker fortreffelig til påske med solo til etter en skitur.



3 kommentarer:

  1. Ja, disse kan jeg godt tenke meg smaker godt!!
    Må nok ta å bake litt til påsken ;)

    SvarSlett
  2. Mhhhh... det ser veldig bra ut. Jeg vil gjerne prøve.

    Men jeg har se til din blogg mange mange deilig votter. Jeg er begeistret.
    Så storfin mønster og herlige farger. Veldig veldig skjønn.

    Hilsen til deg.

    SvarSlett
  3. Glad dere likte bollene mine. :-)
    Hyggelig du liker vottene mine, Viola!

    SvarSlett