tirsdag 19. mars 2013

Svensk rokokko votter


Jeg har lagt de rotete latviske vottene litt til side og fortsetter mitt prosjekt med å bli kvitt noe av garnet jeg har liggende. Jeg er en ivrig nettsurfer og kom over et vottemønster som kalles Swedish Rococo på engelsk.

Her er linken jeg har tatt utgangspunkt i:
http://loppelill.blogg.no/1307787994_swedish_rococo_mitten.html Som sier:
Mønsteret er fra Scandinavian Snow Sets av Kajsa Lindqist utgitt i 1949!
Jeg fant forøvrig mønstert på karinknitsandmore.blogspot.com

4 kommentarer:

 1. Hei Kari Aller først må jeg si at jeg synes du er helt fantastisk som får overført alle de forskjellige mønstrene fra naturen og så fint det blir strikket! :) Kom over denne bloggen og ville bare tipse deg - tenkte du syntes dette var interessant lesning :) http://www.tsocktsarina.com/blog/ Fortsatt god påske! Hilsen fra Marit Næss Jørgensen med en mamma på Dokka :)

  SvarSlett
 2. Tusen Takk for link. Det er fantastisk votter, herlig mønsteret og fin farger.
  Jeg må strikke til bursdag enda - en gave - og jeg har begynnt strømper med mønster og da... jeg vil endelig strikke votter med fin gammel mønster. Egendlig jeg vil gjerne en gammel norsk mønster... har du det... kan du anbefale meg. Hilsen til deg hjertelig Viola.

  SvarSlett
 3. Du verden så mange flinke folk som finnes der ute! Flott bloggetips, Marit.
  Viola, du spør etter fint gammelt norsk mønster på votter: Da tenker jeg først og fremst på selbuvotter. http://www.strikkeoppskrift.com/gratis-monster-pa-selbuvotter.Det finnes mange forskjellige selbuvotter. Ellers finner du flere gratis mønstre på votter her:
  http://www.strikkeoppskrift.com/votter-og-vanter¨

  Håper dere har hatt en flott påske begge to! Hilsen Kari.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Kari, jeg fant link begge to med vottermønster. Jeg har trukket meg selbuvotter, latviskevotter og vinterblomster. Jeg må strikke en gave for min datter enda og jeg håper å strikke for meg votter for nest vinter.
   Jeg har funnet i blog også "følgere" og jeg har skrivet til deg og i min blog også. Igjen et tritt videre med blog... jipi... jeg må lære!!!

   Ha en herlig lørdag og superfin søndag. Hjertelig hilsen fra Viola

   Slett