lørdag 8. desember 2012

Sarah suksess-kaker oppskrift.

Jeg har vært på jul i Søndre Land og kjøpt et tovet ekorn til meg selv i julegave. Det er ei dame i bygda her som er en mester til å tove. Skulle vel ha sittet der og solgt selv, men har ikke hatt overskudd til det i år.
Ellers har jeg prøvd meg på "Sarah suksess"-kaker, en blanding mellom Sarah Bernhard- og suksessterte. De ble farlig gode.

 

Oppskrift Sarah suksess-kaker:



Bunn:
200 g malte mandler (kan skoldes først hvis man vil ha de riktig fine)
200 g melis
ca 3 eggehviter
Bruk ei teskje og lag ca 25 små runde kaker på ei stekeplate med bakepapir.Trykk de litt flate. Stekes ved 175 grader i ca 15 minutter. Avkjøles.

Fyll:
5-6 eggeplommer
125 gr sukker
1 dl fløyte
Kokes opp under svak varme til det tykner. Rør hele tiden. Avkjøles. Ha i
125 g mykt meierismør og
2 ts vanlijesukker.
Rør godt. og settes kaldt til det er nærmest stivt.
Fyllet smøres på den flate siden av mandelbunnene, (dvs den som har vært ned mot stekeplata).

Sjokoladetrekk:
200 g lys kokesjokolade
3 ts matolje (soja eller raps)
Smeltes i vannbad.
Dypp kakene med fyll raskt nede i sjokoladen. Avkjøles.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar